Ben jij van plan om binnenkort jouw auto te verkopen? Dan is het goed om te kijken hoe je dit het best kan aanpakken. Op de juiste manier jouw wagen verkopen vergt wat voorbereiding, mits je dit goed wil doen. Om uit te komen op een eerlijke deal waarvan zowel jij als de koper profiteert, zullen we je in dit blog een aantal tips geven.

Onderhoud

Een goed onderhouden auto is natuurlijk het belangrijkste punt. Niet snel zal je een koper treffen die opzoek is naar een auto die niet meer goed werkt. Hiervoor is het belangrijk om een goed onderhouden auto aan te bieden. Dit werkt het best met een verse APK. Dit is de meest betrouwbare manier voor de koper om te zien dat de auto voldoet aan de Nederlandse regels en dat deze nog bijna een jaar zullen gelden. Ook een onderhoudsbeurt staat goed op een advertentie. Een kleine of grote inspectie zal verkopers lokken. Vrees niet voor de kosten, want voor een occasion met onderhoudsbeurt kan je makkelijk meer geld voor vragen. Heb je toch gebreken aan de auto? Dan is het zeer belangrijk om dit eerlijk te melden. Een auto verkopen zonder het melden van gebreken kan boze kopers opleveren of jouw eigen reputatie flink schaden.

Dit onderhoud is goed om bij te houden, maar wat net zo belangrijk is, is om dit onderhoud op papier bij te houden. Zo kan de koper exact zien wat er in de voorgaande jaren allemaal is gebeurt met de auto. Mogelijke verkopers kunnen ook nagaan wanneer er onderhoud is gepleegd via de RDW check. Toch is dit niet de meest volledige informatie.

De advertentie

Jouw advertentie moet de show stelen, want helaas zal je niet de enige zijn die een auto wil verkopen. Tussen alle honderden andere auto’s is het allereerst belangrijk te gaan voor een goede titel. Hierin kan je bijvoorbeeld de lage kilometerstand, verse APK of ander aantrekkelijk onderhoud verwerken. Vervolgens zijn foto’s belangrijk. Voordat je de auto te koop zet is een wasbeurt van zowel binnen als buiten een absolute aanrader. Een vieze auto wekt de indruk dat het je niet veel kan schelen en zal mogelijke kopers afschrikken. Tot slot, wanneer je je afvraagt: hoeveel is mijn auto waard? Ook dit kan je via internet opzoeken door een kenteken in te vullen. Ideaal!

Geef het plezier dat je hebt beleefd met jouw oude auto door op een eerlijke manier. Zo kan de volgende eigenaar met een lach de weg op! Veel succes met de verkoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *