Shortlease is een van de nieuwste vormen van auto leasen. De omschrijving van auto leasen is over het algemeen wel bekend bij het brede publiek. Een fonkelnieuwe auto besturen zonder veel beslommeringen rond je hoofd. De andere kant van de medaille is wel dat je een langdurig lease contract moet ondertekenen. Gelukkig bestaat er hiervoor een oplossing. Met shortlease kan je al voor een maand een auto leasen. Dit kan bijvoorbeeld als je plannen hebt gemaakt voor een vakantie of dat je geen auto wil huren. Shortlease is een tikkeltje anders dan een auto huren. Voor veel mensen biedt short lease een gulden middenweg tussen het huren van een auto en het leasen met een langdurig contract.

 Vult een leemte op de leasemarkt

Shortlease vult duidelijk een leemte op de leasemarkt. De looptijd bij shortlease schommelt tussen een maand en maximaal twee jaar. Dit is heel praktisch als je maar voor een tijdje een auto nodig hebt. Zeker voor ondernemingen die met kortlopende arbeidscontracten werken. Denk maar als je projectmatig een service als bedrijf aanbiedt. Ook als zzp’er kan soms shortlease een oplossing aanbieden. Een praktisch voorbeeld is wanneer een werknemer werd aangeworven met een proeftijd of dat je een seizoensgebonden service aanbiedt.

 De pluspunten van shortlease

Zoals je die ook bij full operational auto leasen terugvindt kent shortlease eveneens vele voordelen. Zo betaal je een op voorhand vastgelegd maandbedrag. Alle onkosten zijn in deze som inbegrepen: autoverzekering, reparaties, wegenbelasting, onderhoudskosten, banden en belastingen. Het enige waar je zelf voor opdraait is de brandstof. Een hemelsbreed verschil met een langdurig contract is dat je na een of twee maanden probleemloos het contract kunt opzeggen. In de meeste shortlease contracten is het zelfs mogelijk om dagelijks op te zeggen. Er schuilen geen addertjes onder het gras. Deze handige manier van leasen bestaat nog niet zo lang. Wel even benadrukken dat je bij shortlease ook te maken krijgt met de zogeheten bijtelling. Wanneer je jaarlijks meer dan vijfhonderd kilometer voor private doeleinden rondrijdt, betaal je bijtelling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *