autoruiten blinderen

Het blinderen van auto ruiten is al erg lang populair in de auto tuning community. De getinte ramen dragen bij aan de look van de auto’s, het ziet er een stuk stoerder uit en geeft een mysterieuze uitstraling. Maar naast deze groep van tuners zien we ook steeds vaker getinte ruiten bij normale auto’s, daarom hebben wij de voordelen en nadelen voor je op een rij gezet.

Privacy voordelen

Een van de grootste voordelen van geblindeerde ramen in je auto is de privacy die je er mee krijgt. Omdat je van buiten niet meer goed naar binnen kan kijken heb je minder last van gluurders. Je kan dus zonder schaamte dat vervelende snotje weg peuteren of met een tandenstoker los gaan in je mond, niemand die het ziet.

Lagere temperatuur in de zomer

Als je altijd last hebt van een te warme auto in de zomer dan kunnen getinte ruiten jou ook helpen. De geblindeerde ramen houden een groot deel van het zonlicht tegen, waardoor het interieur van je auto minder opwarmt wanneer de zon er volop op schijnt. Naast een lagere initiële temperatuur scheelt dit ook brandstofkosten voor de airco.

Deze voordelen zijn natuurlijk ontzettend handig, en er zijn er ook nog veel meer, maar de nadelen zijn misschien nog wel belangrijker.

Te veel geblindeerd, kans op boete

In Nederland is er wetgeving voor het blinderen van autoruiten. De ramen aan de voorkant (voorruit en bestuurder + bijrijder) moeten minimaal 55% licht doorlaten. Wanneer je staande wordt gehouden door de politie en zij een meeting doen waaruit blijkt dat je ramen minder dan 55% licht doorlaten, dan krijg je een boete en kans zelfs je rijbewijs ingenomen worden. Laat daarom altijd je ruiten blinderen door een professional die bekend is met de wetgeving, zoals leducdetailstyling.nl of een andere expert. Zo weet je zeker dat je nooit een boete krijgt.

Het kost geld

Het blinderen van je auto ruiten is natuurlijk ook niet gratis. Afhankelijk van het formaat van de ruiten en hoeveel je er wilt blinderen, kunnen de kosten oplopen tot meer dan 1000 euro. Voor dat geld kun je ook een weekje op vakantie, dus of de getinte ramen het waard zijn is aan jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *