Iedereen weet dat je – als je met een aanhanger of trailer de weg op gaat – een stuk kwetsbaarder bent. Het is daarom belangrijk om goed stil te staan bij een aantal zaken. Om veilig de weg op te kunnen, is onder andere de kwaliteit en de staat van de banden van de aanhanger van essentieel belang. In dit artikel ga ik dieper in op het belang van goede aanhangerbanden.

Bron: https://www.trailerplus.nl/

Investeer in een set goede banden

Om te zorgen voor goed contact met de weg, zijn goede banden essentieel. Dit geldt niet alleen voor de banden van je auto, maar zeker ook voor de banden van je trailer of aanhanger. Als je geen goed contact met de weg hebt, heb je minder grip, kun je minder goed remmen, zal je eerder gaan slingeren en vergroot je de kans op ongelukken. Voor de veiligheid van anderen én die van jezelf is er dus reden genoeg om te investeren in een set goede banden.

De juiste bandenspanning

Om veilig de weg op te kunnen is ook de juiste bandenspanning van groot belang. De juiste bandenspanning van de banden voor de aanhanger staat vermeld in het instructieboekje van je aanhanger. In veel gevallen zal de bandenspanning van de aanhanger overigens hoger liggen dan je gewend bent bij een normale autoband. Dat komt omdat een trailer of aanhanger vaak zwaarder belast wordt. Het is belangrijk om de bandenspanning regelmatig te controleren.

Banden vullen met stikstof

Je kunt er ook voor kiezen om de banden van je aanhanger of trailer te vullen met stikstof in plaats van lucht. Door stikstof te gebruiken blijven je banden langer op spanning. Dit komt doordat de moleculen van stikstof groter zijn en dus minder gemakkelijk uit de band ontsnappen. Het vullen van de banden met stikstof is onder andere een goed idee als je van plan bent om langere stukken te rijden en bij hogere temperaturen, omdat de banden zo minder verhit raken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *